"Hej hej hej jag är bara 14 år"

Satt och surfade omkring i ett virr varr av atriklar från olika kvällstidningar när jag av misstag råka klicka på en youtube länk. Artiklen handlade om unga tjejer som viker ut sig på olika comunity's i Sverige, ett ganska segt ämne som dyker upp nästan överallt. Visst är det viktigt men det känns ändå som dom här tjejejrna får för mycket uppmärksamhet, på ett posivtivt sätt.
Nåja, det är vad jag tycker om ni inte håller med, skriv!
Jag kollade i alla fall vad det var för video och jag blev inte det minsta förvånad.
Vi har nog alla sett åtminstone en utav dom så kallade "fjortis videos" som läggs upp på youtube och inehåller blider på killar och tjejer, hämtade från olika sajter. Som playahead, lunarstorm, snyggast.se osv.
Jag har själv varit med i en utav dom.
Varför skriver jag det?
Varför inte? Många som läser min blogg känner ju mig så dom vet ändå.
Frågan är varför jag va me?
Visst bryr jag mig mycket om mitt utseende, visst vill jag se fräsh ut och jag har några bilder på mig på nätet, men fjortis? Nää ja vet inte riktigt.
Jag sitter i alla fall inte i bara BH och trosor och ser dum ut. Ni som känner mig vet att jag aldirg skulle göra något sånt. Kankse la dom in bilden på mig för att jag hade en såndär Adidas tröja med guld ränder på bilden. Nästan alla tjejer hade en sån i somras, minns ni?

Så vad är en fjortis? Vilka blir kallade för fjortis och vilka är det som kallar andra fjortis?
En blond tjej med idomin på läpparna och största volymen i håret, hon får direkt stämpeln fjortis.
Så krävs det inge mer? Jo, spela dum, det är också bra. Dum blondin det är så det ska va.

Jag skäms över att vara tjej när jag ser sånna tjejer, jag föraktar dom inte jag tycker faktiskt synd om dom, men ibland känner jag ändå "skyll er själva! "
Kolla in den här videon så kanske ni förstår vad jag menar, vissa bilder är extrema och kankse inte ens tjejerna som har lagt up pdom utan en peddo gubbe. Men oavsett så var det ju tjejerna som tog bilderna på sig själva.
Eller?Om det är någon kille som kollat på den här videon, vilket jag är ganska säker på, så har han spolat tillbaka, pausat och suttit och kollat på tjejens börst. Klart killar gillar att se en snygg tjej, klart vi tjejer gillar å se snygga killar. Men ändå... Kanske jag som tjej tänker mer på det som finns bakom bilden, medan ni killar ser det som en bild och uppskattar den helt enkelt. Missförstå mig inte, jag menar absolut inte att det e helt fel av er killar att tycka
tjejer e snygga, nej nej. Men massa killar på en ensam tjej som putar med brösten för att få en cigg.

NEJ NEJ NEJ
Om nu inte hon fattar vad hon håller på med så kan ju ni killar, om ni har nån hjärna att tänka med säga ut henne att stänga tröjan och gå hem. "varför det?" tänker killlen, "hallå hon står ju där och visar, det är ju hon som vill jag har inte gjort nått" Nej, du har inte gjort nått. Men att inte göra nått det är att göra ett val, det är att göra nått.

Jag verkligen hatar det här tänkadendet hos vissa tjejer att "jag måste se bra ut för killens skull om jag far illa utav det spekar det ingen roll för han kollade på mig och jag fick sitta i hans knä.", det är inget att göra narr av det e sjukt. det är inte det att man vill göra sig snygg för att den snygga killen ska kanske närma sig och börja snacka, för det är naturligt. Nej, jag snackar om att inte kunna må bra, inte kunna vara lycklig utan att killen kollade, utan att trycka upp brösten för att få blickar, Vart kommer man med det i längden ? 
Men det är väll så vi växer upp, inte alla, långt ifrån alla. Men många.
 Killarna är inte mycket bättre heller, spec i tonåren. Fjortis killar, så heter det oxå. Fjortis killar och fjortis tjejer. Kanske dom dras till varandra, kanske det bara är en livstil som om du e hiphopare, indie eller rockare. Det har gått för långt, vi människor bedöms efter utsidan, och enbart utsidan. Klart det är så för det är det första man ser, men utsidan ger insidan en chans.
Blev ett långt inlägg om det här, kul att du läste hela. Varför jag skrev det beror på att det är så aktuellt,det finns över allt och jag ser det varje helg, varje kväll som jag är ute. Så är det. Vad ska vi göra för att ändra på det?Komentarer & åsikter
Postat av: pelda

skiiit bra,,,,känner dig halvt och trodde verkligen inte att du skulle skriva om ngt sånt här. trodde du mer va en dömmare...assååå du har sååååå jävla rätt...och skit bra blogg,,,
:) vi kan ändra de här ba ngn får upp ögonen!

2008-02-11 @ 20:34:16
Postat av: Laura

Tack så mycket.
Vet inte vem du är, ta inte illa upp men
Vore kul att veta lite mer om dig.
Drömmare är jag nog ändå,fast med fötterna på marken.
Komentera gärna mer :)

2008-02-11 @ 21:04:50
URL: http://fluffyy.blogg.se
Postat av: pelda

hehe,,,jag menar dömmare:P
som ba tänker "jag är blatte, vem fan är du (din svenne)" ngt i den stilen jag tror du förstår..
hehe men jag har jäkligt fel verkar de som...skönt o veta det.
du beskriver de så bra och har med allt,
jag hoppas de som håller på så här och beteer sig som värsta slamporna och lägger ner och inser att man inte kommer långt med det, hoppas de får fötterna på marken igen...

2008-02-12 @ 16:32:51
Postat av: Laura

aha hehe okej.

Aa hoppas det!

2008-02-13 @ 21:09:07
URL: http://fluffyy.blogg.se

Skriv din kommentar här
OBS anonyma kommentarer publiceras ej!


Namn:
Remember me! :)

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0